S.R.T. alerta de nivells insuportables de contractació precària i temporal

El total de contractes registrats a Catalunya el mes d’agost és de 219.884, dels quals el 89,7% són de caràcter temporal. Respecte el mes d’agost de 2016, la contractació indefinida ha augmentat en 1.751 contractes, mentre que la temporal ho ha fet en 9.045 contractes.

Es demostra l’abús de la contractació temporal. Cal recordar que la inestabilitat de l’ocupació és un dels trets definitoris de la precarietat en el treball.

El mes d’agost de 2017 deixa una xifra de 397.385 persones registrades com a aturades a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya. Respecte el mes anterior, l’atur registrat ha augmentat en 10.072 persones aturades (2,6%)

Davant aquest escenari, el S.R.T. de Catalunya:

  • Demana enfortir la negociació col·lectiva per tal que s’estableixin increments salarials als convenis col·lectius. L’etapa de les retallades i de la precarietat laboral s’ha d’acabar JA. El Sindicat Reformista de Treballadors SRT ho va dir a la negociació de Conveni, on altres sindicats van acceptat una “limosna salarial” Hem de canviar-la, negociant i pressionant, a les empreses i al carrer. Només amb la creació d’ocupació estable i de qualitat s’aconseguirà reactivar la demanda interna.
  • Es reafirma en l’exigència al Govern de la necessitat de derogar la Reforma Laboral per garantir els drets de les persones treballadores, afavorir l’estabilitat i combatre la precarietat laboral, a través del Diàleg Social

EL TEU COMENTARI