Quant pujaran els salaris el 2018?

L’any 2007, el salari més freqüent d’un català era d’uns 1.035 euros, en canvi al 2017 se situava en uns 1.178… és un augment d’un 13% EN DEU ANYS.

Salaris i factures han pujat al mateix ritme? Aquest any 2018 els preus dels principals serveis com l’aigua, el gas o la llum PUGENNo hi ha cap excepció.

L’aigua és un  dels serveis més afectats aquest any 2018 . Només el fet d’obrir l’aixeta es traduirà en uns 12 euros més anuals, no sembla gaire, però, la pujada és del 76%.

No ens movem de la cuina, el gas pujarà entre un 4,9% i un 6,2% aquest any. Fa una dècada una factura mensual del gas pujava uns 37 euros; ara, ha arribat de mitjana fins als 55. Un 48% més.

La llum es cada vegada més cara. En deu anys, el rebut ha passat de ser de 46 euros a 88. Gairebé el doble, un 87% més.

És l’hora de fer comptes. La llum, el gas i l’aigua costen un 70% més que fa deu anys mentre que els salaris nomes han augmentat un 13%,  amb una clara pèrdua de poder adquisitiu. Els treballadors i treballadores cada dia som més pobres i ens costa arribar a final de mes. Traduït a números, paguem fins a 70 euros més al mes pel mateix, més de 800 euros anuals.

Aquesta situació es pot revertir, però per a això fan falta sindicats que defensin aquesta realitat de pèrdua de poder adquisitiu no només en els mitjans de comunicació sinó també en les taules de negociació amb les patronals perquè els treballadors deixin de perdre poder adquisitiu, deixin de ser mes pobres anys rere any i se’ls deixi  “d’estafar amb limosnas salarials”.

S.R.T. continuarà fent propostes d’augment salarials reals en properes negociacions de conveni, propostes ajustades a les previsions de creixement, propostes ajustades als grans beneficis de les nostres empreses, propostes ajustades a la realitat econòmica i social de les nostres empreses, no només per no continuar perdent poder adquisitiu sinó per recuperar el perdut, un poder adquisitiu perdut gràcies a la complicitat d’aquests sindicats amb les patronals que veien les nostres propostes com irreals, el recordeu? doncs ara aquesta realitat es tradueix en el fet que sí, la nòmina de 2018 tindrà aquesta “limosna” salarial que van signar els sindicats, però les factures a pagar aquest 2018 seran molt superiors a aquesta “limosna”.

font: ccma.cat

EL TEU COMENTARI