Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball: la precarietat ens fa mal

La precarietat en el treball posa en perill la salut i la seguretat de totes les persones treballadores

En el marc del 28 d’Abril, Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball, S.R.T ens reafirmem en la necessitat de posar fi a la precarietat per tal de millorar la prevenció de riscos i reduir els danys a la salut. Amb aquest objectiu, S.R.T esta actuant a Applus amb les mesures següents:

– Fent complir les normes reguladores a la empresa Applus i exigint propostes preventives de qualitat al serveis de prevenció, per situar en primer lloc l’eliminació dels riscos en comptes dels actuals criteris economicistes reductors de la prevenció.

– Actuant judicialment perquè la empresa Applus compleixi las normes sobre prevenció de riscos. Els treballadors i treballadores de Applus passem molta calor als centres de treball i volem que la empresa redueixi aquesta calor amb sistemes de protecció col•lectius per eliminar aquest risc, adapta’m els centre a les normatives vigents.

– Promovent que els centres de treball de Applus a Catalunya de menys de 6 treballadors i treballadores, que no tenen dret a escollir un delegat o delegada de personal, S.R.T. els pugui representar. Aquesta mesura permetria assegurar l’exercici del dret a la salut i la seguretat i equiparar els nivells de protecció d’aquests treballadors i treballadores als de la resta de centres de la empresa Applus que sí que tenen Delegats de prevenció. Aquet cas passa el centre de Applus a Puigcerdà on els treballadors volem que S.R.T. els representi.

Aquest 28 d’Abril, Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball, S.R.T recordarem les persones treballadores que van morir, o van perdre la salut per guanyar-se la vida, i ens comprometem a lluitar durant la resta de l’any per posar fi a la precarietat, a la desigualtat i a les injustes condicions de treball que es troben al darrere dels accidents i de les malalties professionals

EL TEU COMENTARI