Com sol·licitar les hores per votar el 21D

El proper 21 de desembre estan convocades eleccions al Parlament de Catalunya. L’empresa ha de concedir als treballadors i treballadores electors un permís dins la jornada laboral perquè puguin exercir el seu dret al vot.

L’horari de votació serà de 09:00 a 20:00 hores i per a sol·licitar el permís, retribuït i no recuperable, ha de coincidir la jornada de treball amb l’horari de votació en:

Menys de 2 hores NO correspon res

2 hores o més i menys de 4 hores: 2 HORES de permís

4 hores o mes: 4 HORES de permís

Es reduirà proporcionalment la durada del permís als treballadors i treballadores que el dia de la votació facin una jornada inferior a l’habitual, ja sigui legal o negociada, i serà potestat de l’empresa determinar el moment d’utilització de les hores dins de la jornada .

Les empreses podran sol·licitar un justificant acreditatiu d’haver votat per efectuar l’abonament del salari, de manera que haureu de sol·licitar-ho a la mesa electoral corresponent.

Als treballadors i treballadores que el dia de les eleccions no gaudeixin del seu descans setmanal i acreditin la condició de membres de mesa electoral o d’interventors, se’ls concedirà el permís corresponent a la jornada completa de l’esmentat dia al costat d’un permís corresponent a les 5 primeres hores de la jornada laboral del dia immediatament posterior, sent aquests permisos de caràcter no recuperable i retribuïts un cop justificada l’actuació com a membre de mesa o interventor.

Igualment, les empreses han de concedir un permís de caràcter no recuperable i retribuït durant la jornada completa del 21 de desembre a les persones treballadores que acreditin la condició de apoderades.

Us adjuntem el model de sol·licitud per a absentar-se del lloc de treball si voleu exercir el vostre dret a vot. Per a qualsevol consulta, no dubteu a contactar amb els nostres delegats.

Descarrega’t AQUÍ el model de sol·licitud vot desembre 21

 

EL TEU COMENTARI