Les temperatures extremes en els centres de Applus Itv, a judici !!

El Sindicat Reformista de Treballadors SRT ha presentat davant el jutjat social de Sabadell una denúncia interposada com a conseqüència de les temperatures “extremes” que pateixen els treballadors i les treballadores de Applus Itv a Barcelona i la deixadesa per part de Applus Itv, de complir el que és obligatori per llei, segons el Reial Decret 486/1997.


A aquesta denúncia s’incorporen una sèrie d’informes realitzats per inspecció de treball de Barcelona, que requereixen a Applus Itv perquè compleixi l’apartat 3a) de l’Annex III del Reial Decret 48.671.997, del 14 d’abril, procedint a l’adopció de mesures que garanteixin el manteniment dels llocs en què s’ubiquen els llocs de treball, dins dels límits de temperatura indicats en aquest apartat (entre 14 i 25ºC) i es justifiqui tècnicament per part d’Applus Itv, perquè no instal•la sistemes mecànics de ventilació i condicionament de l’ aire que permeti garantir el rang de temperatura establerts en el citat Reial Decret.

A aquests informes d’Inspecció de treball també se li suma un informe del Centre de Seguretat i Salut de Barcelona que va en la mateixa línia que inspecció de treball.

Estiu rere estiu Applus Iteuve no es preocupa en posar els mitjans necessaris per complir amb aquesta normativa i evitar les altes temperatures en els centres de treball. Any rere any, els treballadors i les treballadores pateixen les altes temperatures, sobretot en centres més tancats com el del carrer Diputació, el del carrer Puigmadrona i el de Cornella de Llobregat. Malgrat les recents onades de calor que hem patit, el desinterès per part de la direcció d’Applus itv persisteix.

Per tant, el Sindicat Reformista de Treballadors ha interposat aquesta denúncia davant el jutjat social de Sabadell, sent el primer sindicat al sector d’ITV que pren aquesta iniciativa a Catalunya.

Seguirem informant

EL TEU COMENTARI