S.R.T. no accepta les propostes de la patronal

S.R.T. no accepta les propostes de la patronal que suposa un retrocés en els drets dels treballadors i treballadores dels sector de iteuve a Catalunya

A la reunió del 26 de març de 2019, la patronal ha presentat la seva plataforma de negociació i no ha contestat a cap de les tres plataformes presentades per S.R.T., UGT i CCOO. 

El text presentat per la patronal bàsicament te els següents punts:

– Quan hi hagi una promoció i no es compleixin els requisits o no hi hagi ningú que la aprovi, la patronal proposa contractar directament gent externa del carrer per cobrir la vacant.

– Ampliar la jornada laboral de dilluns a diumenge amb 1768 hores anuals.

– Eliminar la jornada intensiva de l’agost.

– Que els dies 24 i 31 desembre siguin laborables.

– Que els permisos sense sou no es puguin demanar en els mesos de juliol o l’agost.

– Un increment salarial del 1,5% anual.

– Eliminar el complement del 100% per IT.

– Endurir el regim sancionador.

Des de S.R.T. no acceptem cap de les propostes realitzades per la patronal i així ho hem explicat i argumentat durant la reunió.

S.R.T. entén que la negociació del conveni ha de permetre avançar en drets i condicions i no el contrari. El text presentat per la patronal no recull cap de les propostes que S.R.T. va presentar en el seu document i va en la línia de retrocedir i retallar els  drets laborals de treballadores i treballadors del sector que durant molt de temps han vist com han perdut poder adquisitiu, mentre que les empreses del sector han augmentat els seus beneficis exponencialment al mateix ritme que les produccions.

La propera reunió serà el proper 29 d’abril de 2019 i S.R.T. no farà ni un pas enrere.

Seguirem informant!

EL TEU COMENTARI