Reunió amb la Direcció General d’Energia i Seguretat Industrial de la Generalitat de Catalunya

Des del sindicat S.R.T. us informem que ens hem reunit amb la Direcció General d’Energia i Seguretat Industrial de la Generalitat de Catalunya per denunciar la qualitat del servei que s’està  prestant i les seves deficiències, que el dia de ENAC no es un dia diferent a la resta de dies de l’any i que l’administració com a responsable del servei, ha de garantir que l’afany de guanyar diners de un capital risc no pot estar per sobre de preservar la seguretat vial.

S.R.T. ha denunciat davant de l’administració els forts increments de les inspeccions dels darrers anys i com aquets increments de la producció afectant directament a la qualitat de la prestació del servei, amb plantilles insuficients, fent recaure tota la pressió sobre els treballadors i treballadores del sector, sense respectar l’horari tancament dels centres de treballs, maltractant els clients i amb un estat lamentable de les instal·lacions amb inversions mínimes de manteniment per part de Applus+

L’Administració i el S.R.T. hem coincidit que el dia de ENAC, NO es un dia diferent a la resta de dies de l’any i els vehicles s’han de revisar seguint el manual d’inspecció i cap circumstancia pot justificar l’incompliment d’aquesta obligació. L’administració s’ha compromès a fer un seguiment de la prestació del servei per part de Applus+, perquè TOTS els dies de l’any es revisin tots els punt d’inspecció, sense excepció. Per això l’administració s’ha compromès a incrementar els controls sobre els operadors per garantir que la ENAC, no es nomes un dia.

Avui, el S.R.T. també hem demanat a l’administració un aclariment del RD 920/2017 que regula la inspecció tècnica de vehicles a Espanya, referent els requisits de competència i formació que han de complir els candidats a inspectors de Iteuve. L’Administració s’ha compromès a fer aquets aclariment, donat que el Real Decret te un redactat confús i poc aclaridor i no especifica algunes qüestions importants referent a aquets requisits.

Dir-vos que S.R.T. ha volgut anar, a aquesta reunió, conjuntament amb la resta de sindicats  però aquets han decidit no assistir a la reunió. Des de S.R.T. hem reclamat, i sempre reclamarem la unitat dels sindicats davant de una problemàtica comuna, per aquell vell dit de que: “La union hace la fuerza”.

Seguirem informant!

EL TEU COMENTARI