Continuem perdent poder adquisitiu al sector itv

Els salaris a Espanya van pujar a Espanya un 2% i per al 2017 pujaran un 2,2%.

Els salaris pujaran un 2,2% a Espanya el 2017, dues dècimes més que aquest any, en què l’augment serà del 2%, segons un estudi de retribucions realitzat per la consultora Willis Towers Watson a partir d’una anàlisi sobre 560 companyies de diferents mides i sectors.

Segons aquest estudi entre els anys 2016 i 2017 els salaris pujaran a Espanya un 4,2% mentre que en el nostre sector tindrem un total del 2%. Passem de la “almoina salarial” d’un 0,7% per a aquest any 2016 al “black Friday” de 1,3% per al 2017 mentre que a Espanya els salaris pugen un 4,2% en dos anys. En el nostre sector els treballadors i treballadores perdem poder adquisitiu, gràcies a CCOO i UGT.

La consultora precisa que l’increment del 2% dels sous en aquest any s’ha repartit en pujades del 2% per als llocs de vendes i professionals i del 2,5% per als comandaments, sent el personal administratiu el que més s’ha beneficiat , amb una alça del 3%.

La responsable d’Estudis de Mercat de Willis Towers Watson, Adriana Vallejo, ha subratllat que durant els últims dotze mesos les posicions laborals més bàsiques han estat recompensades amb pujades salarials, “una situació de millora després dels anys de crisi, on els increments salarials en aquest tipus de llocs van ser gairebé nuls “.

Seguim tenint un conveni estancat en la crisi econòmica on els treballadors perdem poder adquisitiu i les empreses del sector doblen beneficis, gràcies a la signatura del conveni per part de CCOO i la UGT.

EL TEU COMENTARI