7 d’octubre es celebra el 10è aniversari de la Jornada Mundial pel Treball Decent

El SRT centrará aquest dia a denunciar la creixent precarietat laboral, font segura d’injustícia i desigualtat

Sindicat Reformista de Treballadors denuncia el tipus d’ocupació que s’està creant, i en les conseqüències que el mateixper als sistemes públics de protecció social i la pròpia qualitat de l’Estat de benestar.

Si la sortida de la crisi, en la qual encara estem, es fa amb l’actual patró de creixement i una galopant precarietat del mercat de treball, estarem posant les bases per a una profunda devaluació dels drets socials i laborals de les treballadores i treballadors per molt de temps.

Des de 2015 l’1% més ric acumula més riquesa que la resta del planeta.
El 71% de la població afirma que els governs han d’impulsar l’increment dels salaris, i el 80% de la població mundial creu que el salari mínim del seu país és massa baix.

A la nostra empresa els salaris han crescut la meitat que a Espanya i des del 2008 molts dels drets de la classe treballadora han estat eliminats. Ara, l’economia fa 3 anys que creix i les empreses han recuperat els nivells de bene­fici d’abans de la crisi. La vida de les persones treballadores, però, no ha millorat. Les patronals segueixen resistint-se a una pujada de salaris digna i els sindicats majoritaris es neguen a reclamar aquesta pujada de salaris.

Els salaris a Espanya van pujar a Espanya un 2% i per al 2017 pujaran un 2,2%.

Els salaris pujaran un 2,2% a Espanya el 2017, dues dècimes més que aquest any, en què l’augment serà del 2%, segons un estudi de retribucions realitzat per la consultora Willis Towers Watson a partir d’una anàlisi sobre 560 companyies de diferents mides i sectors.

Segons aquest estudi entre els anys 2016 i 2017 els salaris pujaran a Espanya un 4,2% mentre que en el nostre sector tindrem un total del 2%. Passem de la “almoina salarial” d’un 0,7% per a aquest any 2016 al “black Friday” de 1,3% per al 2017 mentre que a Espanya els salaris pugen un 4,2% en dos anys. En el nostre sector els treballadors i treballadores perdem poder adquisitiu, gràcies a CCOO i UGT.

La consultora precisa que l’increment del 2% dels sous en aquest any s’ha repartit en pujades del 2% per als llocs de vendes i professionals i del 2,5% per als comandaments, sent el personal administratiu el que més s’ha beneficiat , amb una alça del 3%.

Per això, el SRT exigeix aquest 7 d’octubre l’increment dels salaris per recuperar el poder adquisitiu perdut en els anys de la crisi, la renda mínima per a totes les persones i famílies que no tinguin un altre ingrés laboral, i l’adopció de mesures per a disposar d’un sistema públic de pensions fort i sostenible.

STOP a la precarietat laboral. Ocupació estable i de qualitat!!

EL TEU COMENTARI