1 de Maig

1 de Maig

Lluitem pel creixement dels salaris

El sindicat Reformista de Treballadors celebra el Dia Internacional del Treball, un dia solidari i festiu en què reivindiquem un món més humà i més just.

Ho fem aquest any 2018 en un context de recuperació econòmica que ho és només per a uns quants, Applus un d’ells. Després de deu anys de crisi econòmica, hem patit unes polítiques que han generat una enorme desigualtat social i una pobresa que no deixa d’incrementar-se.

Aquest és el nostre deute pendent. I mentre augmenta la precarietat laboral i la desigualtat social, se segueixen sense aplicar les mesures urgents més necessàries.

Per al pagament d’aquest deute que afecta milions de treballador i treballadores, passa per l’aprovació d’una nova legislació en matèria d’ocupació. La Reforma Laboral ha complert sis anys reduint els drets dels treballadors i treballadores, debilitant la negociació col·lectiva; millorant determinades dades estadístiques, però fent crònica la temporalitat i la parcialitat.

No hi haurà recuperació sense treball i salaris dignes. Fruit d’un diàleg social sectari i institucionalitzat, els anomenats sindicats majoritaris i les patronals han acordat en els darrers anys uns increments salarials absolutament insuficients, mitjançant els acords de negociació col·lectiva que han acabat sent declaracions d’intencions amb forquilles d’increments salarials simbòlics.

Per al 2018, malgrat les crides que organismes com ara la CES, CSI i d’altres, alerten de la necessitat d’incrementar els salaris, els esmentats agents socials no han estat capaços de pactar un increment salarial. Assisteixen a negociacions a porta tancada, amb absolut obscurantisme, mentre que la suposada recuperació passa de llarg per milers de treballadors i treballadores. No podem oblidar-nos d’aquest 13% de persones que, tot i tenir feina, perceben una renda inferior al llindar de la pobresa.

El Sindicat Reformista de Treballadors en aquest 1r de maig vol dir ben alt que un altre diàleg social és possible, que aquest país necessita un sindicalisme plural, com ho és la societat, i que és més necessari que mai superar el bisindicalisme. Cal modificar la Llei Orgànica de Llibertat Sindical (LOLS) i la legislació en matèria d’eleccions sindicals: ja n’hi ha prou de justificar privilegis i regles de joc diferents per a uns i d’altres. És l’hora de democratitzar el panorama sindical.

Lluitem pel creixement dels salaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fem servir cookies per millorar l'experiència d'usuari. Política de privacitat